Een goed verhaal: 90 doopjurken!

De afgelopen weken ontvingen alle inwoners van Sleen en omstreken een fleurig boekje vanuit de kerk met als titel: Een goed verhaal. Hierin worden alle bijzondere activiteiten voor het komende seizoen beschreven. Nadrukkelijk bedoeld voor álle inwoners.

Zondag 1 september was de startzondag van dit seizoen. Vóór in de kerk kleurden de kinderen een prachtige tekening in, die gemaakt was door Jan van Lenthe. Speciaal bedoeld om de komende weken in de Dorpskerk te hangen naast alle doopjurken.

Na de kerkdienst togen de aanwezigen naar de Dorpskerk voor de feestelijke opening van de bijzondere expositie van 90 (!) doopjurken. Elke doopjurk vertelt zijn eigen verhaal. De oudste stamt uit 1913 en deze werd ingebracht door Mina Kamps. Daarom verrichtte zij de openingshandeling: het symbolisch inschenken van water in het eeuwenoude doopvont voor in de kerk. Daarna poseerde ze trots met het jurkje, bijna levensecht op een pop.

Bij de doopjurken lees je de mooiste verhalen, aangevuld met foto’s. Verhalen uit het leven van échte mensen, familieverhalen. Verhalen waar je blij van wordt. Het zijn er zoveel, dat het onmogelijk is deze in één artikeltje weer te geven. Als u interesse hebt zou u echt even naar de Dorpskerk moeten gaan om ze persoonlijk te bekijken.

Van 1 t/m 15 september kunt u er elke middag tussen 13.00 uur en 16.30 uur terecht. Veel plezier met deze zeer bijzondere expositie.

Luuk Houkes