ALLE artikelen

Flesje BOLS voor Jitse Scheffer

Zondag vierde dominee Jitse Scheffer, dat hij 25 jaar predikant is. Als symbool kreeg hij een flesje Bols, dat verwijst naar de gemeentes waar hij tot op heden heeft gewerkt: Beesd, Okkenbroek, Lemelerveld en Sleen.

Hij was nog maar amper bekomen van de erg succesvolle doopjurkenexpositie, waar gedurende twee weken zo’n 750 bezoekers  een kijkje kwamen nemen. Deze zondag stond hij gewoon weer bij de deur om de bezoekers bij naam welkom te heten en de hand te drukken. En dezen kwamen niet alleen uit Sleen, maar ook uit zijn vorige gemeentes.

Na een mooie dienst in de overvolle Dorpskerk toog men naar Ons Centrum voor koffie en een Jitse-gebakje van onze Slener echte bakker.
Speciaal voor hem was een lied geschreven, dat uit volle borst werd gezongen. Enerzijds met een dikke knipoog, anderzijds met een oprechte kern.

Hij kreeg ook een cadeau aangeboden: een naambord voor de pastorie. Deze wordt na vandaag gemaakt en opgehangen. Daarmee krijgt dit prachtige huis een passende naam: DE HERDERSHUT.

Luuk Houkes