Protestantse Gemeente Sleen

Verslagje jongerencarrousel 1 oktober 2023. 

Thema: geloof 

Gast: Mohammed die ons vertelde over zijn geloof: de islam 

Aanwezig: 7 jongeren. 

Vanmorgen hebben we het gehad over het geloof. 

We begonnen met een opwarmertje. Iedereen mocht 2 dingen opnoemen waar hij of zij van hield en de rest van de groep mocht gaan staan als je het ermee eens was; als je het oneens was dan bleef je zitten. 
De vragen varieerden van ik houd van melkchocolade tot ik houd van Engels. De verschillen en overeenkomsten waren meteen duidelijk. 

Daarna begonnen we met een klein gebed en staken we de kaars aan. 

Mohammed vertelde over zijn geloof de Islam, wat het inhoudt en hoe hij het in het dagelijkse leven invult. In het nieuws komen natuurlijk alleen maar de negatieve dingen van de Islam heel erg naar voren en daardoor wordt ons beeld erg vertroebeld. 

Daarna was er tijd om vragen te stellen en met elkaar na te denken over de verschillen en overeenkomsten van het Christendom en de Islam. We concluderen dat het op school niet opvalt of iemand Moslim is, er wordt bv. tijdens schooltijd niet gebeden.  Mohammed gaf ook aan dat het voor pubers erg lastig is om je geloof te uiten, juist omdat je als puber niet anders wilt zijn dan anderen. 

We draaiden wat liederen via Youtube en de beamer en tijdens het kijken en luisteren hadden we tijd voor koffie en thee en een lekkere koek. 

Het collecte doel voor dit jaar: het Ronald McDonald huis. 

We sloten af met een gebed en een zegenbede.