Lezing over Leonard Cohen op 9 maart

Zo kan het licht er in. Een lezing over Leonard Cohen op donderdag 9 maart van 19.30 tot 21.30 uur in Ons Centrum in Sleen . De Canadese dichter en zanger Leonard Cohen (1934 - 2016) heeft prachtige liederen geschreven waarin hij zijn eigen zoektocht naar liefde en God onder woorden bracht.

Thema's als pijn, eenzaamheid, gebrokenheid en duisternis ging hij niet uit de weg.

Frank Kazenbroot, eerder kloosterling in de Abdij van Berne, geestelijk verzorger in een gevangenis en nú geestelijk verzorger in een ziekenhuis, heeft een levenslange passie voor het werk van Cohen en heeft er een boek over geschreven. De titel is: "Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen".

Op deze avond zal hij een lezing houden waarin zeven liederen van Cohen centraal staan. Natuurlijk wordt er ook geluisterd naar deze liederen. Het zijn liederen om bij stil te staan en geraakt te worden door de diepe symboliek en spirituele betekenissen.

Opgave bij ds. Jitse Scheffer, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-12 22 99 66. U bent van harte welkom. De entree is gratis. Bij de uitgang vraagt de organisatie u een (kleine) gift voor koffie en de activiteitencommissie van de kerk om een volgend jaar nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien.