Protestantse Gemeente Sleen

De jongerencarrousel is voor jongeren vanaf 12 jaar. De bijeenkomsten vinden plaats op een zondagochtend van 10.00-11.00 uur of op een doordeweekse avond. 

De datum wordt per maand via verschillende communicatiekanalen bekend gemaakt.
Voor meer informatie kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

September: Geloof (zondagochtend)
In de samenleving zijn er naast het christendom ook andere geloofsstromingen. Misschien heb je vrienden met een ander geloof. Hoe ga je hier mee om, wat zijn de verschillen en wat kun je van elkaar leren?

Oktober: Respect (zondagochtend)
Discriminatie en uitsluiting kan leiden tot verbaal en fysiek geweld. Zorgen voor elkaar is een belangrijk thema in de Bijbel. De Bijbel roept ons op om anderen te helpen, of het nu gaat om onze vrienden of vijanden. Wat doet dat met jou? Hier gaan we vanochtend met elkaar over hebben.

November: Kunst (Avond)
Na een prachtige avond in 2022 krijgt het een vervolg in 2023. Wat een creativiteit onder de jongeren! Prachtige kerstbomen en sterren werden er gemaakt met licht. Dit jaar willen we onze kunsten verder gaan uitbreiden met hulp van Hille Douma.

December: Kerstreis
Dit jaar vind de kerstreis plaats in Sleen. Hier zijn vele vrijwilligers voor in touw. Daarom in december geen reguliere carrousel. Maar ga met elkaar op pad. Hoeveel van de leiding heb je herkend tijdens deze reis?

21 Januari 2024: Scheppen (zondagochtend)
Gerry Ellen heeft als hobby pottenbakken en wil met ons zijn hobby delen. We gaan deze ochtend met elkaar op pad naar Gerry en gaan daar onze creatieve talenten tot uiting brengen.
Een week later, op zondag 28 Januari 2024, gaan we met elkaar terug naar Gerry om in een soort oven onze creaties te bakken.

Vrijdagavond 2 Februari: Y-games
Ygames is een spel wat door groepen uit verschillende plaatsen in Nederland word gespeeld. Het spel bestaat uit vragen en opdrachten verdeeld over verschillende spelrondes. Hoeveel punten gaan wij als groep bij elkaar sprokkelen?

Maart: de Passion Donderdagavond 28 maart
De Passion is het grootste muzikale paasevenement van Nederland en vind elk jaar in een andere stad van Nederland plaats. Deze carrousel gaan we gezamenlijk de uitzending zien onder een genot van een hapje en een drankje.

April: Kamp Esterwegen
Westerbork is voor velen een bekende plek. Maar dat er net over de grens ook een kamp bevind is voor velen onbekend. Esterwegen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duits strafkamp. Op de plek van de huidige gedenkplaats bouwde het Duitse Rijk in de zomer van 1933 het concentratiekamp Esterwegen om politieke gevangenen onder te brengen.
Vanochtend gaan we met elkaar deze gedenkplaats bezoeken.