Protestantse Gemeente Sleen

Het thema voor de kindercarrousel van dit seizoen is Ga Mee !

Maar ook: Doe mee, Zing mee, Dans mee. Allemaal gezellige bijeenkomsten waarin wij leuke dingen met elkaar gaan doen.

De carrousels zijn op zondagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur in Ons Centrum. (*behalve in september en december 2023). De datum wordt per maand via verschillende communicatiekanalen bekend gemaakt.

Voor meer informatie kunt je mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

September: Zaterdagmiddag 16 september Startweekend
Dit jaar beginnen wij de kindercarrousel op zaterdag 16 september met een gezamenlijke activiteit voor jong en oud. Hierbij sluiten wij aan bij de startweekendactiviteiten. Meer informatie volgt in de zandloper en de nieuwsbrief van school van september.

Oktober: Cupcakes maken
In de bijbel komen wij verschillende dieren tegen. Weet jij welke dieren dat zijn? Misschien lukt het jou om één van deze dieren op een cupcake te maken.

November: Eigen muziekinstrumentje maken
Doe mee en maak een mooi muziekinstrumentje. Samen maken, samen oefenen en daarna in de kerk laten zien en horen wat we met elkaar hebben gemaakt.
December: zondagmiddag 17 December
Vandaag gaan we met elkaar het kinderkerstfeest vieren. In een mooi versierde kerk gaan met elkaar kerstliedjes zingen en luisteren naar het kerstverhaal.

28 Januari 2024: Dans en zing:
In de bijbel kunnen we lezen dat er werd gedanst en veel gezongen. Als vorm van dankbaarheid, maar ook als blijheid. De kerk is wereldwijd, hierdoor zijn er ook verschillende vormen als dans en kinderliedjes in verschillende talen. 

Februari: Vanochtend gaan we met elkaar naar de Schoel.
Eerst met elkaar iets drinken met een koekje erbij en daarna gaan we met elkaar, jong en oud, een leuke activiteit doen.

Maart : 24 Maart Palmpasen
Het is een leuke traditie die wij dit jaar weer gaan voortzetten:
Een Palmpasenstok maken.
Met elkaar de stok versieren en op het laatst het haantje boven op de stok plaatsen. Daarna lopen we gezamenlijk naar de kerk waar wij in optocht door de kerk onze mooie stokken laten zien.

April : Lammertjes dagen
In de bijbel wordt vaak gesproken over schapen en het Lam. Vanmorgen gaan wij hier over lezen en praten en daarna gaan we met elkaar op kraamvisite bij de schaapskooi.
Mei : Kibbekoele:
Als je met elkaar nadenkt over het leven in de schepping, moet je ook goed om je heen kijken. Daarom gaan we vanmorgen met elkaar de natuur in.